2024-09-04

Finaler på Kinnekulle Ring

Johan Sandin avslutade säsongen starkt och tog en 12:e plats i tabellen.

Bengtsforsarna Johan Sandin och Kristian Nilsson körde finalen för Valeryd Legends Cup på Kinnekulle Ring. Det kom 62 förare till start i klassen. Sandin kvalade in på 14:e plats och Nilsson på 49:e. Nilsson fick köra B-finalerna och där kom han på 12:e och 17:e plats.

Kristian Nilsson hamnade på 46:e plats i tabellen av 75 deltagare.

Sandin körde A-finalerna. Det första racet fick avbrytas redan på första varvet sedan två konkurrenter krokat ihop, precis bakom Sandin, där den ena bilen voltade av banan och hamnade utanför räcket. Bilen blev illa tilltygad, men föraren klarade sig bra. Racet startades om. Sandin hamnade i ett riktigt getingbo och fick kämpa för varje meter asfalt på banan. Efter ett intensivt lopp hade han lyckats försvara sin position och ta 14:e plats i mål. I det andra racet lyckades Sandin ta någon placering direkt i starten och efter ett spännande race körde han i mål på 11:e plats. I den totala listan, där 75 förare deltog i år, slutade Sandin på 12:e plats, endast en poäng från 11:e platsen.

-När vi startade säsongen hade jag ingen speciell målsättning, men allt eftersom resultaten gick bra ville jag gärna sluta på tionde plats. Jag hade chansen i finalen, men det fattades ett par omkörningar för att jag skulle lyckas, sa Sandin som hade en i stort sett problemfri säsong där han kom i mål i samtliga race.

Nilsson slutade på 46:e plats i tabellen. Han missade en tävling, men annars kom han också i mål i alla race han körde. Teamets tredje medlem, Anders Berger, körde endast första halvan av säsongen, men hann ändå skrapa ihop tillräcklig med poäng för att sluta på 37:e plats. Han kom dessutom på fjärde plats i Rookieligan, en klass som han ledde i början av säsongen. Teamet ser redan fram emot nästa säsong, då blir det en ännu seriösare satsning!

Legendsfinalen kördes ihop med SSK-Finalen och det kördes dessutom ett långlopp på sex timmar för den norska klassen B-Zero Racing. Bengt-Åce Gustavsson gjorde ett inhopp i ett norskt team och körde i mål på tredje plats! Det var 25 år sedan Gustavsson senast tävlade i långlopp på Kinnekulle Ring, så visst fanns det en del ”rattrost”. – Det var jättekul att få chansen att tävla igen och extra kul när man får åka hem med en pokal, sa Gustavsson.

B-Zero Racing körde sex timmar på Kinnekulle Ring. Bengt-Åce Gustavsson var med i teamet som kom trea.
Bengt-Åce Gustavsson tog en tredjeplats i sin racingcomeback.